Username Password
Keresés

Újdonságok a Visual DataFlex 2008-ban

Árlista

 

A Visual DataFlex 2008 támogatást nyújt a következő jelentős operációs rendszereken való fejlesztéshez: Windows Vista és Citrix. Izgalmas megjelenést adhat az alkalmazásokhoz bármelyik platformon, a VDF 2008 Codejock felülettel.

 

Az új tulajdonságokkal, az alkalmazásfejlesztés gyorsabb és könnyebb, mint valaha volt a Studioban. A fejlesztők számára az új tulajdonságokról és technikai információkról átfogó információkat tartalmaz a Súgó, amit a telepítés tartalmaz.

 

 

Áttekintés a Visual DataFlex újdonságairól

 

Támogatás a Microsoft Vista-hoz

 

A Visual DataFlex 2008 óta, a Windows és web alkalmazások fejlesztésének támogatott plattformjainak listája, már tartalmazza a Microsoft Windows Vistát. A Vista támogatásának széleskörű információját tartalmazza a dokumentáció. Olvasson többet a Visual DataFlex 2008 Microsoft Vista támogatásáról.

 

Citrix támogatás

 

Visual Dataflex 2008 támogatja a Windows és Web alkalmazások (és connectivity kit) fejlesztését a Citrix XenApp-on. Ez a támogatás megengedi a fejlesztőknek, hogy használják a vásárlóik a Citrix-et a Windows Vistával, Windows XP-vel, Windows Server 2003-al és Windows 2000 (SP4)-el és Windows Terminál Serverrel. A Vistának nyújtott Citrix támogatás kiterjed minden olyan Citrix platformra, amelyen a Vista használható.

Olvasson többet a Visual DataFlex 2008 Citrix XenApp támogatásáról.

 

Ügyfél terület méretezése az alkalmazásokban

 

Visual DataFlex 2008 bevezeti az "ügyfél terület méretezését" - a meghatározott ügyfél terület méretének megfelelően méretezi az ablakokat és párbeszéd ablakokat. Korábban a méretezést a teljes ablakméret szabályozta. Most, ha az alkalmazás különböző platformokon fut, az ügyfél terület mérete mindig ugyanaz marad,  biztosítva, hogy az ablakok mindig helyesen jelenjenek meg. Olvasson többet Client Area Sizing-ról

 

 

Fejlesztések a Studio 2008-ban

 

Új "füles" felület

 

A 2008 Studio a "Tabbed Window Layout"- ot használja alapértelmezett beállításként. Ez az elrendezés a megnyitott fájlokat tab page-ként nyitja meg a Studio ügyfél területén. Ez lehetővé teszi az ablakok, vagy ablak- csoportok egymás melletti megjelenítését. A hagyományos "Multiple Document  interface Layout" továbbra is elérhető, a felhasználó választhatja ki, attól függően, hogy melyiket szereti jobban.

 

 

 

Start center

A Studio egy tökéletesített dinamikus Start Centert nyújt, ami gondoskodik a kényelmes funkcionalitásról, az értékes információkról, és segítséget nyújt a fejlesztőknek. Az új Start Center része a 2008 Studio füles felületének. Megnő a munkaterület teljes mérete, ha nincs munkatér kiválasztva, és egy munkatér megnyitása után is elérhető marad. Így a Studio indításakor az üres terület látványa helyett a Start Center indul el, amiben munkateret választhatunk, tájékoztatókat és Visual DataFlex híreket olvashatunk, illetve a kezdők számára az elindulást segítő Getting Started is elérhető.

 

Gyorsabb munkatér betöltés

 

A munkatér betöltésének sebessége több szempontból jelentősen gyorsult. Ezt a javítást főleg akkor érzékelheti, ha egy olyan munkateret tölt be, amelyben sok a project, vagy a Studio több fájlt nyit meg a Visual Designer-ben. A 2008 Studio aktív visszajelzést biztosít az állapotsoron, amíg a munkatér töltődik, így lehetővé teszi, hogy mérje a munkatér betöltésének idejét.

 

Skinning Support(felületek támogatása)

 

A Visual DataFlex 2008 lehetővé teszi, a Codejock Xtreme Skin Framework használatát a Visual DataFlex Windows alkalmazásokban az egyszerűsített és dokumentált Codejock OCX-n által.

 

Automatikus előfordítás

 

Az előfordított csomagok összeállítását és kezelését leegyszerűsítették, az elavult csomagok automatikus előfordítását is beleértve.

 

Megerősített codesense (kódérzékelés)

 

Fél automatikus listák most szükségtelenné teszik a Ctrl+szóköz megnyomását, az (saját-előredefiniált-érték listák) Enum_list értékek most elérhetők a QuickInfo tooltipben.

A kibővített CodeSense szolgáltatás a "Use" utasítással automatikusan idézőjelek közé teszi a fájl nevét/útvonalát.

Több mint húsz különböző utasítás átdolgozott és frissített változata áll rendelkezésre, és további kulcsszavakat (Begin, Break, Else és End to codesense for Case) és új listákat adtak hozzá, hogy növeljék a kódolás teljesítményét a Studioban.