Username Password
Keresés

 A Data Access Worldwide kiadta a VDF 11.0-t, mely a leírások és a béta tesztek szerint nagyon hasznos újításokat tartalmaz.
Csak röviden 1-2 fontosabb új lehetőség:

 

  1. bevezették a struktúra definiálás lehetőségét. Struktúra eleme lehet egy másik struktúra is.
  2. két állományt több mezővel is össze lehet kapcsolni, nem kell overlap mezővel bajlódni
  3. a recnum helyett rowid került bevezetésre, ezzel is megkönnyítve az idegen adatbázisokhoz való         kapcsolódás lehetőségét
  4. workspace-enként megadható az alapértelmezett databázis forma
  5. új connectivity kit-ek

A VDF11 újításainak összefoglalója megtalálható: a http://www.visualdataflex.com oldalon.

Windows NT4 végnapjai
A Microsoft bejelejtette, 2004.12.31.-én lezárul a Windows NT4 támogatása. Ennek következtében a Data Access Worldwide termékei sem támogatják 2005.01.01.-től a Windows NT operációs rendszert. Bővebben cégünknél érdeklődhet.

Árpolitika változás
A Data Access Woldwide a Web Application Server processzor alapú licensz árait megváltoztatta. Az eddigi háromféle (1,2,4-8 CPU) licensz helyett kettőt vezettek be (1-2,4-8). Ennek köszönhetően a 2 processzoros változat ára a felére csökkent. Bővebben cégünknél érdeklődhet.

Web Services
A Data Access Corporation vezérelve a nyitott rendszerek készítésének támogatása. A web service ennek egy újabb eszköze, ezzel az alkalmazói rendszereink integráltságát tovább lehet fokozni, hiszen mind a szerver, mind a kliens oldalon tetszőleges alkalmazás állhat. Pl. bankkártyával való fizetés egyszerűen programozható, anélkül, hogy a banki oldal összefüggéseit, biztonsági részeit ismerni kellene. Más: bolthálózatban, a boltokban csak olyan adatbázisokat kell tárolni, amelyek tisztán bolt függők, a központi adatok egyszerűen elérhetők a web servicen keresztül. Részletesebb leírás: http://www.visualdataflex.hu/text/web_serv.htm